H Bridgestone κατακτά την κορυφή των εργοστασιακών τοποθετήσεων το 2018

Το 2018, η Bridgestone, η μεγαλύτερη εταιρία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο, επιλέχθηκε ως προμηθευτής για περισσότερες από 120 νέες εργοστασιακές τοποθετήσεις στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Αυτό σημαίνει μία αύξηση άνω του 30%. Οι τοποθετήσεις κατανέμονται σε περισσότερα από 40 διαφορετικά μοντέλα από 15 διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η Bridgestone πρωτοστατεί στον κλάδο της όσον αφορά στις επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης. Και οι Κατασκευαστές Αρχικού Εξοπλισμού (OEMs) φυσικά εκτιμούν αυτές τις επενδύσεις. Η ποιότητα και η καινοτομία της σειράς κορυφαίων ελαστικών της Bridgestone υπογραμμίζεται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι δεσμεύονται να τα χρησιμοποιούν ως αρχικό εξοπλισμό, μεταξύ των οποίων οι Toyota, Mercedes και Porsche.

Ταυτόχρονα, η Bridgestone συνεχίζει να είναι ο κύριος προμηθευτής της Audi, της SEAT, της Skoda και παραμένει στρατηγικός συνεργάτης του ομίλου Volkswagen. Στην Audi, ο όγκος των τοποθετήσεων έχει διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Επιπλέον, η Bridgestone κατέχει ισχυρή θέση στην BMW. Αυτό το αναγνωρίζει κανείς καλύτερα μέσω του εύρους των αρχικών τοποθετήσεων Bridgestone στις σειρές BMW 3, BMW 7, BMW X5 / X7 και στην BMW Z4.

Οι κατασκευαστές οχημάτων επέλεξαν τα ελαστικά Bridgestone για τις αρχικές τοποθετήσεις τους σε μια ευρεία ποικιλία μοντέλων, στην οποία περιλαμβάνονται: ηλεκτρικά / υβριδικά οχήματα όπως το BMW i3s & το Toyota Corolla, αλλά και το Audi A6 Allroad, το Opel Insignia, την πρωτοποριακή σειρά BMW 8, καθώς και τα πολυτελή Porsche Cayenne και τα σπορ αυτοκίνητα όπως η Ferrari Portofino και το Renault Mégane RS και R.S. Trophy. Τώρα περισσότερο από το 85% των τοποθετήσεων αφορά σε ελαστικά με ζάντα 17" ή μεγαλύτερη.

Δείτε το YouTube video εδώ!

Κάνοντας τη διαφορά

Η Bridgestone κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται για την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό ελαστικών. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους κατασκευαστές, διευθετώντας τα αιτήματά τους με φαντασία και δημιουργικότητα. Τα ελαστικά τελειοποιούνται πάνω σε συγκεκριμένα σχέδια οχημάτων για να διασφαλίζεται κάθε στοιχείο απόδοσης. Αυτό επιτρέπει στην Bridgestone να ανταποκρίνεται σε ποικίλες προκλήσεις - από την αντίσταση κύλισης και την κατανάλωση καυσίμου έως τη μείωση του θορύβου, την άνεση του οδηγού και την συμπεριφορά του στην οδήγηση - και να ενσωματώνει κατάλληλα στοχευμένες τεχνολογίες στα ελαστικά για να επιτύχει μια συγκεκριμένη βελτίωση.


Επαναστατική τεχνολογία

Η Bridgestone ωθεί πάντα τα πρότυπα υψηλότερα στον τομέα της τεχνολογίας με λύσεις όπως οι B-Silent & ologic και η βελτιωμένη τεχνολογία Run-Flat. Κάθε μεμονωμένο συστατικό των ελαστικών της Bridgestone έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Κατασκευαστών Αρχικού Εξοπλισμού (OEMs.) Οι καινοτόμες τεχνολογίες σχεδίασης των ελαστικών όπως η Nano Pro Tech για μειωμένη φθορά, οι εξαιρετικά διασπειρόμενες ενώσεις πυριτίου και οι νέοι σχεδιασμοί πέλματος, τα σχήματα των κοιλοτήτων και το βελτιστοποιημένο βάθος του πέλματος καθώς και οι καινοτόμες διαδικασίες ανάμειξης, επιτρέπουν στην Bridgestone να βρει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ των χαρακτηριστικών των ελαστικών και τη ρύθμιση του οχήματος.


Συνεργασίες για το μέλλον

Σύμφωνα με τον Mark Tejedor, Αντιπρόεδρο του Αρχικού Εξοπλισμού στη Bridgestone EMEA, η κατά περίπτωση ενασχόληση επιτρέπει στην Bridgestone να βελτιώνει τον μοναδικό χαρακτήρα οποιουδήποτε οχήματος. «Σε μια βιομηχανία που μετασχηματίζεται ταχέως, όπου τα οχήματα είναι ολοένα και περισσότερο αυτόνομα, κοινόχρηστα, ηλεκτρικά και συνδεόμενα, η Bridgestone προσφέρει νέες λύσεις και τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές προκλήσεις του κατασκευαστή αυτοκινήτων. Τα ελαστικά που αναπτύσσουμε σήμερα αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών για τα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια και πολύ πιο πέρα ».

Οι συνεργασίες και η συνδημιουργία έχουν οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα από εξατομικευμένα σχέδια. «Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα προς μια νέα κατεύθυνση που οδηγεί αποφασιστικά στο μέλλον», λέει ο Tejedor. «Δημιουργούμε νέα ελαστικά καθώς και λύσεις και υπηρεσίες αυτοκίνησης, που είναι πιο αποτελεσματικές και καλύτερα προσαρμοσμένες στα οχήματα και στις νέες εξελίξεις στον τομέα των αυτοκινήτων από ποτέ άλλοτε. Με τον τρόπο αυτό, οι οδηγοί συνεχίζουν την πορεία τους, ανεξάρτητα από ο,τιδήποτε προκύψει.