ΕΛΑΣΤΡΑΚ

Η “ologic” τεχνολογία της Bridgestone με σπορ διάθεση!

H Bridgestone, η Νο1 παγκοσμίως εταιρία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο [1], συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία ως μοναδικός προμηθευτής ελαστικών με το νέο σπορ BMW i3s. Εφόσον απέδειξαν την ικανότητά τους να ικανοποιούν με τις εφαρμογές τους τις απαιτητικές ανάγκες ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος όπως το BMW i3, η Bridgestone και ο όμιλος BMW συνεχίζουν την συνεργασία τους.

Σχεδιασμένο να είναι σπορ

Τα νέα ελαστικά ανταποκρίνονται σε κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές που έγιναν στο i3s. Το όχημα έχει μια σπορ εμφάνιση με φαρδύτερο μετατρόχιο. Γεγονός που ενέπνευσε την Bridgestone να παραδώσει ελαστικά φαρδύτερα κατά 20χιλ από αυτά του i3, αναδεικνύοντας την ευρύτερη, πιο σπορ εμφάνιση του νέου οχήματος, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή πρόσφυση για τη μεγιστοποίηση της αυξημένης ισχύος και της ροπής. Τοποθετημένα σε ζάντες 20 ιντσών που είναι βασικός εξοπλισμός στο i3s, τα ελαστικά Bridgestone αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα στη νέα αισθητική με τα εντυπωσιακά μαύρα γυαλιστερά «φρυδάκια». Πέραν των θερινών και χειμερινών εκδόσεων, η Bridgestone προμηθεύει διαφορετικά ελαστικά για τον εμπρόσθιο και οπίσθιο άξονα ως μία εξειδικευμένη προσέγγιση.


Τεχνολογία ‘ologic’

Ως ηλεκτρικά οχήματα, τα i3 και i3s απαιτούν έναν εντελώς διαφορετικό τύπο ελαστικού. Η Bridgestone το παρέδωσε λόγω της τεχνολογίας ‘ologic’, ένα ελαστικό εσωτερικής παραγωγής, σχεδιασμένο ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.
‘Η τεχνολογία ologic βοηθά αυτά τα οχήματα να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους,’ εξηγεί ο Christophe de Valroger, Αντιπρόεδρος Αρχικού Εξοπλισμού, Bridgestone EMEA. ‘και αυτό επιτυγχάνεται χωρίς καμιά έκπτωση σε επίπεδο ασφάλειας. Χρησιμοποιείται ο στενός σχεδιασμός πέλματος του Ecopia EP500, ο οποίος εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση, ακόμα και στο βρεγμένο. Μάλιστα, διακρίνεται με βαθμολογία Β στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα στον τομέα αντίστασης κύλισης και πρόσφυσης στο βρεγμένο.’

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μία μεγαλύτερη διάμετρο ελαστικού, η οποία μειώνει την αντίσταση κύλισης και βελτιώνει την απόδοση της ενέργειας. ‘Η Bridgestone και η BMW μοιράζονται την ίδια δέσμευση για ανάπτυξη προϊόντων που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον,’ λέει ο Christophe Valroger. ‘η τεχνολογία ologic θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε έναν από τους μακροπρόθεσμους στόχους μας: παγκόσμια μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% έως το 2050. Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό ελαστικό για μοναδικά οχήματα. Είμαστε περήφανοι που τους καθοδηγούμε στο μέλλον.’

[1] Με βάση τις πωλήσεις ελαστικών του 2016. Πηγή: Tire Business 2017 – Παγκόσμια Κατάταξη Εταιριών Ελαστικών.

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies.

Αν συνεχίσετε με αυτόν τον περιηγητή, τότε συμφωνείτε στην χρήση τους.

Το καταλαβαίνω