Η Bridgestone ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ σε τρία εργοστάσια της στην Ευρώπη

Η σταδιακή δαπάνη θα αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής για να στηρίξει τα σχέδια ανάπτυξης της Bridgestone, το χαρτοφυλάκιο της επέκτασης καθώς και την άριστη εξυπηρέτηση πελατών.

Η Bridgestone ανακοινώνει με χαρά τη δέσμευσή της να επενδύσει περίπου 266 εκ. ευρώ σε τρεις βασικούς χώρους παραγωγής. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας των εργοστασίων, την αγορά εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων γραμμών παραγωγής. 

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Bridgestone στο Burgos (Ισπανία), το Poznan και το Stargard (Πολωνία), θα αναβαθμιστούν σημαντικά ως αποτέλεσμα αυτής της επένδυσης. Προκειμένου να ενισχυθεί η #1 θέση στην παγκόσμια αγορά των ελαστικών, η επένδυση στον τομέα παραγωγής της Bridgestone οδηγεί σε ένα πλουσιότερο μίγμα προϊόντων τόσο σε επίπεδο μάρκας όσο και σε επίπεδο διαστάσεων. Επιτρέπει επίσης στην Bridgestone να ανταποκριθεί με ευελιξία στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για premium ελαστικά Bridgestone, συμπεριλαμβανομένου του νέου Turanza T005. Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των σχεδίων της Bridgestone για την παροχή ανώτερης εξυπηρέτησης στους πελάτες της.

Η επένδυση αποσκοπεί στην επέκταση του δυναμικού των εργοστασίων με νέο εξοπλισμό και βελτίωση των υφιστάμενων γραμμών παραγωγής. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την εγκατάσταση της πλέον προηγμένης τεχνολογίας που διατίθεται για παραγωγή αυτόνομων συστημάτων οχημάτων και μηχανημάτων υψηλής χωρητικότητας. Αυτές οι νέες τεχνολογίες ενισχύουν την ικανότητα των εργοστασίων να παράγουν εξελιγμένα, υψηλής ποιότητας ελαστικά και αναμένεται να αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής περισσότερο από 20%.

 “Η επένδυση αυτή έρχεται να απαντήσει στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για premium ελαστικά εκ μέρους των συνεργατών μας τόσο στον τομέα αρχικού εξοπλισμού όσο και στον τομέα αντικατάστασης”, εξηγεί ο Paolo Ferrari, CEO και Πρόεδρος της Bridgestone EMEA. “Αυτό το βήμα μας επιτρέπει να φέρουμε τα προϊόντα μας ακόμη πιο κοντά στους συνεργάτες μας και ενισχύει περαιτέρω το αποτύπωμα της Bridgestone στην περιοχή.”

Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, με όλες τις αναβαθμίσεις να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022. “Για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις βασικές βελτιώσεις, θα συνεργαστούμε με τους κατά τόπους συνεργάτες και θα αξιοποιήσουμε την εκτεταμένη τεχνογνωσία και την εμπειρία των εργαζομένων μας”, καταλήγει  ο Ferrari.