Η Bridgestone ψηφίζεται “Κατασκευαστής Ελαστικών της Χρονιάς”

Αναγνωρίζοντας την Bridgestone για τις εντυπωσιακές επενδύσεις της παγκοσμίως στον τομέα της Έρευνας και της Εξέλιξης καθώς και για τα επιτεύγματα της στη Βιώσιμη Παραγωγή, μία ανεξάρτητη επιτροπή από κορυφαίους ειδήμονες της βιομηχανίας ελαστικών ψήφισε τηv Bridgestone ως “Κατασκευαστή Ελαστικών της Χρονιάς” στα Διεθνή Βραβεία Τεχνολογίας Ελαστικών για Καινοτομία και Υπεροχή 2016.

Διεθνή Βραβεία Τεχνολογίας Ελαστικών για Καινοτομία και Υπεροχή 2016

 

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια τελετής στα πλαίσια της Έκθεσης Τεχνολογίας Ελαστικών στο Ανόβερο, στη Γερμανία στις 17 Φεβρουαρίου, όπου ο κος Eduardo Minardi, Executive Chairman και CEO της Bridgestone -EMEA Area, παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της Bridgestone Corporation.

“Όλοι μας στη Bridgestone είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για αυτή την αναγνώριση. Η έρευνα, η εξέλιξη και η καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο μέλλον” δήλωσε ο κος Minardi κατά την ομιλία παραλαβής.

 

Eduardo Minardi, Executive Chairman και CEO της Bridgestone - EMEA Area

 

Οι κριτές χειροκρότησαν αρκετά επιτεύγματα της Bridgestone στον τομέα της Έρευνας- Εξέλιξης και της Βιώσιμης Παραγωγής το 2015, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης 250 εκ. δολαρίων στο Τόκιο, Ιαπωνία, σε εγκαταστάσεις για την προώθηση καινοτομιών που βασίζονται στην σύμπραξη του βιομηχανικού, κυβερνητικού και ακαδημαϊκού χώρου.

Σχολιάζοντας αυτή την αναδιοργάνωση στον τομέα Έρευνας και Εξέλιξης, ο κος Graham Heeps, εκδότης του Διεθνούς περιοδικού Τεχνολογίας Ελαστικών και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε στην τελετή:

“Πολλά συγχαρητήρια στη Bridgestone. Μέρος της αναδιοργάνωσης θα συμπεριλάβει περαιτέρω συνεργασία με εξωτερικές εταιρίες. Η Bridgestone, όπως και άλλοι κατασκευαστές ελαστικών, έχει κατανοήσει ότι τα μελλοντικά ελαστικά θα απαιτούν καινοτομίες που προέρχονται εκτός της παραδοσιακής βιομηχανίας ελαστικών, με τα υλικά και τα ηλεκτρονικά ως βασικούς τομείς εστίασης. Πρόκειται για μία ευπρόσδεκτη αλλαγή σε μία βιομηχανία που μερικές φορές χαρακτηρίζεται από μία μυστικοπαθή, εσωστρεφή προσέγγιση.”

Οι κριτές παρέθεσαν και άλλα επιτεύγματα της Bridgestone το 2015:

- Το πρώτο επιβατικό ελαστικό από την Bridgestone, που κατασκευάστηκε από φυσικό καουτσούκ, εξολοκλήρου από το φυτό guayule – ένα φυτό που φύεται μόνο στις άνυδρες περιοχές της ερήμου – και το οποίο αναμένεται να συμβάλει στη διαφοροποίηση των πηγών φυσικού καουτσούκ.
- τον εκσυγχρονισμό και τη μετεγκατάσταση του Τεχνικού Κέντρου Ασίας – Ειρηνικού Ωκεανού της Bridgestone στην Ταϊλάνδη.
- για τη βιώσιμη παραγωγή, το εργοστάσιο ελαστικών της Bridgestone στο Wilson, NC, ΗΠΑ, από του οποίου τις εγκαταστάσεις προκύπτουν μηδενικά απόβλητα για υγειονομική ταφή.

 

Επιπλέον, οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την συνολική δέσμευση της Bridgestone για ανάπτυξη μέσω επενδύσεων στην Έρευνα και την Εξέλιξη, όπως κατέδειξε ο κος Flavio Farroni, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη Federico II, στην Ιταλία: 

“Η εταιρία Bridgestone και ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Bridgestone, αύξησε την τεχνογνωσία, το προσωπικό και τον προϋπολογισμό R&D μέσα στο 2015. Είναι ένα σαφές μήνυμα από μία εταιρία που διαθέτει ισχυρό κίνητρο για ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας τη θέση της ως σημείο αναφοράς στην εξέλιξη των ελαστικών και τον τομέα της παραγωγης.”